Το Κέντρο Ημέρας «Πολυδεύκης» στο σχολείο μας

Στις 28/02/24 το Κέντρο Ημέρας Δράμας «Πολυδεύκης» της  Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. (Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης), πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών της Γ΄ τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας με στόχο τη συμπερίληψη και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια των επαφών που πραγματοποιεί η μονάδα στο πλαίσιο επικοινωνίας και ενδυνάμωσης των μαθητών σε επίκαιρα θέματα που απασχολούν και προβληματίζουν.

Ειδικοί της μονάδας πραγματοποίησαν βιωματικές ασκήσεις, με σκοπό την ενίσχυση του αλληλοσεβασμού, της συνεργασίας και της ομαδικότητας των μαθητών καθώς και της ανάπτυξης των κοινωνικών δεξιοτήτων τους. Επιπλέον οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στόχο είχαν την καλλιέργεια των δεξιοτήτων της επικοινωνίας, της ενσυναίσθησης, της αποδοχής και της κατανόησης.

Η αλληλεπίδραση και η επικοινωνία με τους μικρούς μαθητές υπήρξε άριστη και μοναδική. Η ανταπόκριση τους άμεση και η συνεργασία μας ιδιαίτερα ευχάριστη και εποικοδομητική.

Ευχαριστούμε θερμά το 11ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, την διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς για τη φιλοξενία που μας επιφύλαξαν. Η συνάντησή μας ολοκληρώθηκε σε ευχάριστο κλίμα και με το σύνθημα των μαθητών, «όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι, όλοι μία ομάδα»!