Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και την Κύπρο

Η Δ΄ τάξη,  για πρώτη φορά αυτή τη σχολική χρονιά,  αποφάσισε  τη συμμετοχή και τη συνεργασία σε ένα δίκτυο συνεργατικών σχολείων   με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και την Κύπρο». Στο δίκτυο αυτό συμμετείχαν πάνω από 80 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και ελληνικά σχολεία που βρίσκονται στις πέντε ηπείρους.

Αρχικά χωριστήκαμε σε ομάδες των τριών, το δικό μας σχολείο συνεργάστηκε με το Δ.Σ. Καλαβάρδων Ρόδου και  το Δ. Σ. Δένδρων Πλατανουλίων Τυρνάβου. Κάθε ομάδα δούλεψε σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα, που ανέβαινε σε ένα πάντλετ και όλες οι ομάδες των σχολείων τα ανέβαζαν σε ένα κοινό πάντλετ, που περιείχε  τις εργασίες όλων των σχολείων.

Η δική μας ομάδα ασχολήθηκε με αξιοθέατα του τόπου μας, κάστρα και  μνημεία, μέσα από θεματικούς χάρτες,  με τη βοήθεια του προγράμματος  σκραμπλ. Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος υπήρχε επαφή με τα σχολεία συνεργασίας και γνωριμία των μαθητών μεταξύ τους,  είτε μέσα από εργασίες, είτε διαδικτυακά.

Στο τέλος, δημιουργήθηκε ένας διαδικτυακός χάρτης συνεργασίας των σχολείων με ενσωματωμένη  μία παρουσίαση του σχολείου αλλά και των εργασιών των μαθητών.

Όλο το πρόγραμμα έγινε με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών της τάξης, του εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης, καθώς και του εκπαιδευτικού της πληροφορικής.

Παρουσίαση νομού Δράμας – Κατεβάστε το αρχείο

Το padlet μας
Χάρτης των σχολείων συνεργασίας