1η Θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM & Ρομποτικής

Το Σχολείο μας, κατέκτησε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής της WRO Hellas, στην κατηγορία αρχαρίων Τρίλιζα με τους 11 Robo Dra GREEN, ενώ επίσης κατέκτησε και το βραβείο Rising Stars με τους 11 Robo Dra RED!

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός ρομποτικής ο κ. Παύλος Καλτσός. Οι μαθητές που συμμετείχαν στη μεγάλη επιτυχία: Βασιλειάδου Αιμιλία, Δημασής Παναγιώτης, Καλτσός Βασίλειος, Κωνσταντινίδου Μελίνα, Μακροπούλου Αναστασία, Φωτιάδης Φίλιππος.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, διεξήχθη στην Αθήνα στις 26 Μαρτίου 2023. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «H πόλη που ονειρεύομαι: Smart City». Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετείχαν στον διαγωνισμό, παρουσιάζοντας ρομποτικές λύσεις που αναβαθμίζουν τις πόλεις μας και βελτιώνουν την καθημερινότητα.

Μέσω του διαγωνισμού, οι μαθητές γνωρίζουν καλύτερα τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, αναπτύσσοντας STEM δεξιότητες σε ένα περιβάλλον που προωθεί τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία, την κριτική σκέψη και την ανάπτυξη της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων.

Το Σχολείο μας συνεχίζει να ακολουθεί το δρόμο της καινοτομίας, της συμμετοχής και της συμπερίληψης μέσω τέτοιων δράσεων και ευχαριστεί το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους γονείς και τους φορείς που εμπράκτως συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή.

Συγχαρητήρια στα παιδιά που είναι οι πρωταγωνιστές!!!