Περιφ/κός Πανελλήνιος Διαγ/σμός STEM & Εκπ/κής Ρομποτικής 2024

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας συμμετείχε στον Περιφερειακό Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στο κλειστó γυμναστήριο του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης.

Στο φετινό διαγωνισμό που ως κεντρικό θέμα έχει φέτος «Μεσόγειος πηγή ζωής και πολιτισμού», συμμετείχαν 75 ομάδες και περισσότεροι από 300 μαθητές από όλους τους νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν 12 μαθητές δημιουργώντας  τέσσερεις ομάδες και με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πληροφορικής Παύλου Καλτσού, διαγωνίστηκαν στην κατηγορία Regular  “Οι Φάροι της Μεσογείου” Αρχάριοι  E’ Δημοτικού  – Α’ Λυκείου.

Με μεγάλη μας χαρά μια από τις ομάδες κατάφερε να είναι μέσα στις ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή 30 & 31 Μαρτίου 2024 στην Αθήνα. Στις υπόλοιπες ομάδες δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για του μαθητές μας που με την προσπάθεια τους, την ομαδικότητα και τη συνεργασία τους, θέτουν στόχους και προσπαθούν να τους πετύχουν.

Συγχαρητήρια σε όλους του μαθητές που συμμετείχαν.