1ο βραβείο ζωγραφιά του Δ2 στον διαγωνισμό για την Κύπρο

Η ομαδική ζωγραφιά των μαθητών μας του Δ2 τμήματος, η οποία συμμετείχε στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την Κύπρο με τίτλο:

« Ἔστιν  οὖν  Ἑλλὰς  καὶ  ἡ  Κύπρος », απέσπασε το 1ο βραβείο.

Επιμελήθηκαν ο δάσκαλος της τάξης κ. Λαζαρίδης Νίκος και η εκπαιδευτικός Εικαστικών κ. Στράγκα Ελισάβετ.

 

Η εφημερίδα “Χρονικά της Δράμας” σε άρθρο της με ημερομηνία 11 Μαρτίου 2020 έγραψε:

Μιλά στα “Χ” ο διευθυντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Νίκος Πασχαλίδης.

Δυο πρώτα βραβεία από αντίστοιχο αριθμό διαγωνισμών στους οποίους συμμετείχε πρόσφατα διαθέτει πλέον στην κατοχή του από τις 6 Μαρτίου το 11ο Δημοτικό Σχολείο της Δράμας, χάρη στην προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους.

Όπως εξήγησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διευθυντής του Σχολείου κ. Νίκος Πασχαλίδης, στις 5 Μαρτίου ανακοινώθηκε στο σχολείο ότι βραβεύτηκε η ζωγραφιά των μαθητών του με τίτλο: «Έστιν ουν Ελλάς και η Κύπρος» και συγκεκριμένα των μαθητών του Δ2 τμήματος του σχολείου, το οποίο διακρίθηκε κερδίζοντας το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Ζωγραφιά» στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την Κύπρο με τίτλο «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» με την καθοδήγηση του δασκάλου, κου Νίκου Λαζαρίδη και της εκπαιδευτικού Εικαστικών, κας Ελισάβετ Στράγκα.
Η συλλογική δουλειά των 11 μαθητών του σχολείου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό πραγματοποιήθηκε στο διάστημα Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου. Η διάκριση ανάμεσα σε 142 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενθουσίασε ιδιαίτερα τους μαθητές.
«Σκοπός της συμμετοχής των μαθητών στον διαγωνισμό ήταν να τους μεταφερθούν μηνύματα, να μάθουν ορισμένα ιστορικά στοιχεία για την Κύπρο και μέσα από την χαρά της δημιουργίας να αποκτήσουν γνώσεις», εξήγησε ο διευθυντής του σχολείου στα ΧΡΟΝΙΚΑ. Σημειώνεται πάντως ότι το σχολείο συμμετέχει κάθε χρόνο στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, στον οποίο πέρσι βραβεύτηκε για ένα μελοποιημένο ποίημα με τίτλο «Τα Φυλακισμένα Μνήματα».

Η σχετική δημοσίευση της εφημερίδας “Χρονικά της Δράμας”

Σε δηλώσεις του στον «Πρωινό Τύπο», ο διευθυντής του σχολείου, κ. Νικόλαος Πασχαλίδης, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη μας χαρά, όταν συμμετέχουμε σε διαγωνισμούς, καθώς μέσα από την συμμετοχή σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς που έχουν σχέση με τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, προάγουμε τον πολιτισμό, δίνουμε κίνητρο στα παιδιά και τους δίνουμε ώθηση για περαιτέρω μάθηση. Παράλληλα, αναπτύσσουν τις μεταξύ τους σχέσεις καθώς συμμετέχουν ως ομάδα, αναπτύσσουν την δημιουργικότητα τους, και βέβαια αναδεικνύονται και τα ταλέντα των μαθητών».

Δείτε το άρθρο του “Πρωινού Τύπου”