1ο βραβείο “Έλα να παίξουμε” ταινία της Στ΄ τάξης

Η ταινία κινουμένων σχεδίων «Έλα να παίξουμε” δημιουργήθηκε από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους. Η ιδέα του σεναρίου της ταινίας, η οποία βασίστηκε στην πρωτοβουλία των μαθητών της τάξης, αναφέρεται στον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και στις οθόνες από μικρούς και μεγάλους . Η μουσική η οποία ακούγεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας, είναι πρωτότυπη και μαζί με το τραγούδι, που αποδίδουν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, δίνουν το στίγμα της ταινίας.

Η ταινία διακρίθηκε με το  1ο βραβείο στην κατηγορία μουσικής σύνθεσης του κ. Σπανουδάκη Δημοσθένη εκπαιδευτικού μουσικής.

Μουσική σύνθεση: Σπανουδάκης Δημοσθένης (μουσικός, εκπαιδευτικός)
Σενάριο-στίχοι: Κετσιμπάση Αναστασία (εκπαιδευτικός, υπεύθυνη τάξης)
Φωτογραφία : Ελευθεριάδης Ελευθέριος (εκπαιδευτικός, υπεύθυνος τάξης)
Εκπαιδευτικός εικαστικών : Στράγκα Ελισάβετ

Σε δηλώσεις του στον «Πρωινό Τύπο», ο διευθυντής του σχολείου, κ. Νικόλαος Πασχαλίδης, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη μας χαρά, όταν συμμετέχουμε σε διαγωνισμούς, καθώς μέσα από την συμμετοχή σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς που έχουν σχέση με τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, προάγουμε τον πολιτισμό, δίνουμε κίνητρο στα παιδιά και τους δίνουμε ώθηση για περαιτέρω μάθηση. Παράλληλα, αναπτύσσουν τις μεταξύ τους σχέσεις καθώς συμμετέχουν ως ομάδα, αναπτύσσουν την δημιουργικότητα τους, και βέβαια αναδεικνύονται και τα ταλέντα των μαθητών».

Δείτε το άρθρο του “Πρωινού Τύπου”